Locatiemanager Wendy: Invallen op de BSO groep

Invallen op de bso groep – Onlangs heb ik mogen ervaren hoe het is om een dagje in te vallen op de bso. Prima dacht ik. Geen luiers, geen bekers die omvallen, geen kinderen die niet kunnen slapen. Gewoon lekker buiten spelen, knutselen en kletsen met de kinderen. Nou, dat laatste werd dus een dingetje…

Grapje zeker?

Een jongetje op de bso had het deze dag op mij voorzien. Hij kent mij wel, maar dan noemt hij mij altijd plagend ‘baas’. Dit keer bleef ik op de groep en dat was zijn kans om eens even lekker zijn grenzen te verkennen. Hoe ver kun je nu eigenlijk gaan bij een ‘baas’?

Grenzen verkennen

Laat ik eens beginnen met net doen alsof ik mijn fruit niet hoef te eten. Tegen mij zei hij vervolgens dat hij daar buikpijn van krijgt. Ik ken dit mannetje langer dan vandaag, dus ik trapte er niet in. Waarop ik vervolgens de vraag kreeg: ‘wat wil je nou eigenlijk? Dat ik buikpijn krijg of dat ik mijn fruit eet?’ Ok, daar stond ik dan.

En we gaan verder…

Later werd er een kindje opgehaald. ‘Zo die is weg, want hij irriteert mij soms wel een beetje.’ Hierop ging ik uiteraard meteen in gesprek met het mannetje. Ik gaf ook aan dat ik dit helaas ook met zijn moeder zou gaan bespreken. Waarop hij vervolgens reageert met: ‘Tja, zo ben ik nou éénmaal.’ Ok, dus…

Het is en blijft een lieverd

En geloof mij maar, dit mannetje is zo’n lieverd. Hij had er duidelijk even lol in om mij te “sarren”. En ach, als je een dagje invalt, wie ben ik dan om dat niet met een korreltje zout te nemen? Toen hij naar huis ging, kreeg hij een vette knipoog en hij lachte met zijn liefste glimlach. Hij begreep meteen: dit blijft onder ons.

WendyWendy is locatiemanager bij een kinderdagverblijf en bso van Partou in Hoofddorp.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Portret van onze collega Dennis

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten