Locatiemanager Roxanne: Spelenderwijs leren

Spelenderwijs leren als startende locatiemanager | terugblik na zes jaar als VM

In deze blogpost deel ik de drie grootste learnings die ik heb opgedaan als startende manager. “Spelenderwijs en met veel liefde leren we jouw kindje nieuwe vaardigheden”. Dat is een van de redenen waarom je als ouder voor Partou kiest. In zekere zin gaat deze pijler ook over mij als professional. Als je goed in je vel en in de juiste functie zit, dan ben je in staat om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te verkennen en eigen te maken. En dat is wat ik alweer zes (!) jaar doe als locatiemanager.

Even terug in de tijd… #throwback

In 2014 ben ik gestart als vestigingsmanager van een kinderdagverblijf op IJburg. Groen als gras startte ik als tijdelijke locatiemanager. Vol nieuwe ideeën en een frisse blik op hoe kinderopvang er – naar mijn mening – uit moest zien. Toch heb ik deze mening en blik nog even voor me gehouden. Wat ik heb geleerd bij de start als locatiemanager was: observeer eerst eens hoe een team zich beweegt, wat er al goed gaat en wat er misschien beter kan… Zonder daar gelijk verandering in te willen brengen. Dit pas ik nog steeds toe als ik, bijvoorbeeld als waarnemende locatiemanager, naar een locatie ga.

Nieuwe vestiging = Nieuwe start

Tussen 2014 en nu heb ik leiding gegeven aan vier ‘vaste’ vestigingen en vier tijdelijke vestigingen. Het mooie van switchen tussen vestigingen is dat je steeds ervaring en skills opnieuw kan toepassen op een nieuwe plek. Eigenlijk evalueer je steeds bij jezelf: Wat gaat er goed en wat moet ik zo blijven doen? Wat kan er beter en hoe maak ik dit concreet in mijn gedrag? En de verbeterde versie pas je dan automatisch toe op een nieuwe plek.

Sharing is caring #findabuddy

Dagelijks heb ik contact met zo’n 25 a 50 verschillende mensen. Je staat dus behoorlijk ‘aan’ om dagelijks iedereen te ontvangen en te voorzien van de juiste handvatten of informatie om door te kunnen. Zeker aan het begin ervaarde ik dit als best intensief. En ondanks al dat contact kan deze functie, zeker als beginner, als alleen aanvoelen. Een buddy (collega VM) om af en toe mee te sparren is zo fijn!

Dus de drie learnings zijn voor mij geweest:

  • 1) Observeer eerst
  • 2) Evalueer steeds wat goed gaat en pas vaker toe
  • 3) Find yourself a buddy!

Ben je net gestart, zou je willen starten of heb je vragen of opmerkingen over deze blogpost? Laat het dan zeker aan mij weten! 

Roxanne van Eijk, vestigingsmanager bij PartouRoxanne van Eijk is locatiemanager van Partou KDV Meernhof 115 in Amsterdam Zuidoost. Ze is van oorsprong pedagoog en past dit nog steeds toe binnen haar eigen bedrijf Xan Support en daarnaast is zij coach bij de Minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze combineert de wereld van Pedagogiek én Ondenemerschap en past dit dagelijks toe in praktijk als locatiemanager.

#locatiemanager #amsterdam #zuidoost #ZO #pedagogiek #ondernemerschap #learnings # throwback #startendemanager #managen #observeer #leer #ontwikkel #evalueer #sparren #buddy #contact #communicatie #handvatten #informatie #communicatie

Recente berichten

Laat een reactie achter

Gea SikkengaD ennis Lahuis: werken in de noodopvang

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten