RUBRIEK: leer onze collega’s kennen #Tineke

Even eerlijk: hoe goed weet jij van je collega’s wat ze buiten het werk om doen? De kans is groot dat je geen idee hebt en je minder weet dan je eigenlijk zou willen. Daarom starten we onze nieuwe rubriek: leer onze collega’s kennen. We lichten onze collega’s met een leuke hobby, grappig avontuur of unieke ervaring uit.

“De wereld in het klein door de ogen van Tineke”

◼ Naam: Tineke
◼ Leeftijd: 63
◼ Werk: werkzaam op de debiteurenafdeling van Partou
◼ Hobby: poppenhuizen maken en inrichten

RUBRIEK: leer onze collega's kennen #Tineke

Wat doe jij buiten werktijd om?

Tijdens mijn vakantie in Engeland in 2008, raakte ik besmet met het poppenhuizen virus. Ik zag het enorm zitten om zelf aan de slag te gaan en daarom besloot ik na mijn vakantie om direct op zoek te gaan naar leveranciers van poppenhuizen en aanverwante artikelen. Dat was een grote fout, want daarna ging ik pas echt los…

Wat houdt het precies in? 

Ik maak poppenhuizen. Alles wat ik maak is op schaal 1:12, dus 12 keer zo klein als in het echt, stoelen, tafels, planten, serviesgoed, etenswaren enzovoorts. Ik heb dit niet zelf bedacht, maar kwam er wel achter dat er een hele wereld bestaat in poppenhuizen bouwen en inrichten, wereldwijd. De grootste leveranciers van miniatuur spullen (behang, meubels, accessoires en dergelijke) zijn Amerika, Engeland en Spanje. Er worden zelfs van Miele koelkasten en kooktoestellen geleverd, met licht en geluid in oven en koelkast. Ook de tv ontbreekt niet met mini led scherm, waar filmpjes op kunnen worden gedraaid!!

Waarom is dit jouw hobby?

Het is heerlijk om dingen te bedenken die in het poppenhuis -of project waar ik op dat moment mee bezig ben- kunnen worden gebruikt. De laatste jaren probeer ik ook alles zelf te maken. Denk aan meubels, spulletjes, accessoires en complete boekenkasten (inclusief de boeken). Ik maak ook af en toe tafereeltjes in wijnkistjes of houten boeken (eigenlijk sleutelkastjes) voor familie en vrienden voor speciale gelegenheden. Ik probeer dan op de desbetreffende persoon een thema te verzinnen, zodat die persoon echt verrast wordt.

Hoe kom je aan al het materiaal?

Een poppenhuis kan je eigenlijk van alle soorten materialen maken. Zo ben ik heel anders tegen afvalmateriaal gaan kijken, omdat ik ontzettend veel spullen kan gebruiken. Denk aan mayonaise tubes, etiketten, dopjes, lege verpakkingen, etc. De dopjes gebruik ik bijvoorbeeld voor plantenpotten en de lege mayonaise tubes gebruik ik voor golfplaten, zodat ik er o.a. dakbedekking mee kan maken. Uiteraard helpen mijn collega’s mij soms ook door bijv. lintjes te geven.

Hoe combineer je jouw hobby met je huidige baan?

Het is heerlijk om ’s avonds na het werk en diner mijn ei kwijt te kunnen. Mijn werk op de debiteuren afdeling is fantastisch, maar de telefoongesprekken kunnen soms ook heftig zijn en daarom helpt zo’n priegel hobby uitstekend om weer zen te worden. Dit is voor mij dus de perfecte combinatie!

 

Meld je aan voor onze nieuwe rubriek

Meld je aanBen of ken jij iemand die werkt bij Partou en heb jij iets unieks of een knotsgek avontuur meegemaakt? Heb je een hobby of een merkwaardig talent? Dan zoeken we jou! We zijn op zoek naar mooie, persoonlijke, grappige en leuke verhalen om te lezen.  Deel je verhaal >>> http://bit.do/meldjeaan__

 

Recente berichten
Reacties
  • Ria
    Beantwoorden

    Bij iedere lege mayotube denk ik nog steeds aan Tineke.

Laat een reactie achter

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten