Heb je een diploma als pedagogisch medewerker en vind je het leuk om baby’s al je liefde en aandacht te geven? Ga dan aan de slag op een babygroep van Partou en volg daar onze interne opleiding tot babyspecialist! Deze studie is helemaal kosteloos, en je studeert in ongeveer 6 maanden af als expert. De opleiding is erkend, waardoor je er gedurende je carrière ook op andere werkplekken mee aan de bak kunt.

Zo ziet onze unieke opleiding tot babyspecialist eruit

Wil je op onze babygroep doorgroeien tot baby-expert? Wat leuk! Er zijn 2 momenten in een jaar waarop je kan beginnen met onze opleiding. De opleiding is erkend door het FCB, het arbeidsmarktfonds voor de branches Sociaal Werk, Jeugdzorg en Kinderopvang. Je volgt de opleiding met ongeveer 15 collega’s in jouw regio. Je krijgt een vaste coach die bij je langskomt op de vestiging en je ‘on the job’ helpt. Met die begeleider bespreek je jouw voortgang, alles wat goed gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Na ongeveer een halfjaar studeer je af als babyspecialist.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de 6 maanden -waarin je deze opleiding doet-, volg je een aantal vaste modules. Je focust vooral op de ontwikkeling van baby’s. Zo is er aandacht voor de breinontwikkeling en hoe dit hun gedrag beïnvloedt. Je leert o.a. over de ontwikkelingsfasen en hoe je een baby daarin ondersteunt. Denk ook aan het communiceren met baby’s en hoe je hun ontwikkeling met spelletjes en activiteiten stimuleert.

Studielast en lesmateriaal

Wat studielast betreft moet je rekening houden met in totaal ongeveer 20 uur waarbij een deel coaching on the job is. We vinden het trouwens veel belangrijker om te kijken naar het totaalplaatje, en naar hoe jij je ontwikkelt. Volg je alle begeleiding, coaching en de plenaire bijeenkomsten, maak je je huiswerk en leg je de toets aan het eind van de opleiding succesvol af? Dan ben je babyspecialist en krijg je je certificaat!

Schrijf je in voor onze opleiding tot baby-expert!

Schrijf je je in voor deze opleiding, dan vind je veel meer informatie in een persoonlijke online omgeving. Je vindt daar ook al het lesmateriaal en de verdiepende informatie die je nodig hebt voor de opleiding.

Wat houdt de babyspecialist-opleiding in?

  • In zo’n 6 maanden studeer je af als babyspecialist.
  • Deze unieke opleiding is ontwikkeld door Partou en wordt gegeven op de vestiging waar jij werkt (of in op een vesting in de buurt in jouw regio).

Baby-expert vacatures