Blog Mirjam: klein gebaar, groot geluk

David van bijna 2 jaar is weg van voertuigen. ‘Auto’ is ook een van de eerste woordjes die hij goed heeft onthouden en veel uitspreekt. Zijn papa en mama vertellen mij regelmatig dat zodra David bij het kinderdagverblijf komt aanlopen en hij mijn scooter ziet staan, enthousiast ‘Miejam motor’ zegt. Telkens als ik dit hoor, begin ik weer te glunderen. Voor hem is het een klein gebaar, maar voor mij? Groot geluk!

Een cadeautje

Als ik via onze app een berichtje van de papa en mama van David lees, begin ik helemaal te glimlachen. In dit berichtje staat dat de vorige keer toen David naar huis ging, hij nog even een paar steentjes op mijn scooter had achtergelaten en zei: ‘Voor Miejam’.

Smeltmomentje

Wanneer ik na een volgende werkdag op een vrijdag mijn scooter benader en naar de voetplaat kijk, smelt ik helemaal van binnen. Ze liggen er weer. Ik zie voor me hoe David, voordat hij naar huis gaat, nog even een hoopje steentjes opraapt en het vervolgens op mijn scooter legt. Een prachtig gebaar, waarbij David zijn juf iets wil geven. En natuurlijk met de hoop dat Miejam het ook vindt als ze op haar scooter stapt.

Groei in ontwikkeling

Voor de ouders van David is dit ook een mooi moment om te beleven. Zij zien hoe hun kind zich ontwikkelt in de sociaal-emotionele ontwikkeling, doordat hun kind met een prachtig gebaar laat zien hoe hij iemand waardeert, waarmee hij een band heeft opgebouwd.

 

Mirjam van Vulpen (25) is pm’er bij een kinderdagverblijf van Partou in de regio Utrecht en blogt enthousiast over de hoogtepunten in haar dagelijks werk. Ze geeft ook muziekles aan kinderen van 0 tot 4 jaar en pakt daarvoor maar wat graag haar gitaar erbij.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

UNICEF Kinderrechten Filmfestival: behind the scenesTerug van vakantie blog Mirjam

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten