Flexwerken betekent leren en ontdekken
“Eind 2015 verhuisde ik van Den Haag naar Arnhem. In Den Haag werkte ik op een bso, en in Arnhem wilde ik graag in dezelfde branche blijven werken. Omdat de omgeving compleet onbekend voor mij was, leek het mij een goed idee om eerst als flexwerker bij Partou te solliciteren. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.
Leren van collega’s
Bij Partou werk ik op diverse vestigingen, op zowel kinderdagverblijven als bso’s. Hierdoor kom ik in aanraking met alle leeftijdsgroepen en daar leer ik veel van. Zo ben ik er onder meer achter gekomen dat ik werken met kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar echt heel erg leuk vind. Ik sta regelmatig met veel plezier op een babygroep. Je hebt zoveel interactie met die kleintjes en je kunt ze zoveel bijbrengen. Ook van mijn collega’s leer ik veel. Zo ontdekte ik op een groep van nul tot twee jaar dat ze daar al vrij vroeg met verven beginnen, terwijl ze op een ander kinderdagverblijf hier pas na anderhalf jaar mee starten. Door dit met collega’s te bespreken en ervaringen te delen, kunnen vestigingen onderling weer van elkaar leren.
Indeling van eigen tijd
Als flexwerker geef ik zelf aan wanneer ik beschikbaar ben. Voor mij is dat meestal vijf dagen per week. Maar als ik een dagje met een vriendin de stad in wil, dan kan ik dat aangeven. Ook als ik na een drukke periode minder dagen wil werken, dan houdt de afdeling Planning hier rekening mee. Ik hoor ruim van tevoren wanneer en waar mijn diensten zijn. Al worden er natuurlijk ook wel eens last minute aanvragen gedaan, als er bijvoorbeeld iemand ziek is.”
Aan de slag als pedagogisch medewerker?
Ben je ook zo enthousiast geworden?