Blog Mirjam: van je collega’s moet je het hebben

Hoeveel plezier kan je hebben met je collega’s? Ik denk terug aan het moment dat mijn collega de groep op loopt, het is even rustig en we beginnen ineens met een bal over te gooien en hard te lachen. We zien de kinderen nog harder lachen en uiteraard willen ze meedoen.

Hoe goed kan ik mij voelen wanneer ik mijn collega kan helpen als bijvoorbeeld de bussen een keer niet rijden en ik met veel plezier haar met de scooter oppik. Ik weet dat zij ook altijd bereid is zoiets voor mij te doen.

Ik deel mijn ervaringen graag met mijn collega’s

Op de momenten dat ik als enige leidster op de groep sta, mis ik het altijd wel om een collega naast mij te hebben. Ik deel de ervaringen die ik over de hele dag meemaak graag met mijn collega’s, omdat zij dagelijks hetzelfde meemaken en we elkaar altijd goed begrijpen. Het is zo fijn als je collega naast je staat. Je collega kan je helpen, tips geven, je een stukje wijzer maken over iets, ondersteunen en hoe dankbaar is het ook als je zelf dit je collega kan geven. Van elkaar kan je zoveel leren.

Wat je geeft, krijg je ook zeker terug!

Je ene collega uit zijn/haar waardering net iets anders dan de andere, maar iedereen verschilt ook van elkaar. Dat maakt een persoon uniek. Vergeet ook niet dat dagen en momenten veel kunnen verschillen van elkaar. Elk moment is nieuw, biedt nieuwe kansen en gelukkig zijn momenten er nog zat om mee te maken. Wacht die af of vul ze zelf in. Je hebt het zelf in de hand.

Kan je je collega blij maken met iets, zal je de waardering van je collega op een moment in een bepaalde uiting echt wel merken. Op een moment vergeet ik een collega te bedanken. Op een volgend moment bedank ik mijn collega extra.

Als ik even alleen sta op de groep, het druk heb en handen tekort kom, mag ik zo blij zijn met die collega in mijn buurt die mij met liefde even een handje komt helpen en andersom doe ik dit ook zo graag. Dus ja.. van je collega’s moet je het hebben.

Vorige blog Mirjam

Mirjam van Vulpen (25) is pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf van Partou in de regio Utrecht en blogt enthousiast over de hoogtepunten in haar dagelijks werk. Ze geeft ook muziekles aan kinderen van 0 tot 4 jaar en pakt daarvoor maar wat graag haar gitaar erbij.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Terug van vakantie blog MirjamWerken op een bso

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten