Blog Mirjam: terug van vakantie

Het zit er weer op… De vakantie was heerlijk! Vandaag zie ik mijn collega’s en uiteraard ook de kinderen weer en daar kijk ik ontzettend naar uit. Hoe zullen de kinderen op mij reageren en hebben ze mij net zo gemist?

Wat een warm welkom krijg ik toch! 

Onderweg naar het werk gaap ik nog een paar keer hard, want het was vanmorgen best een beetje vroeg, maar wanneer ik iedereen weer op het werk zie, slaat mijn ietwat vermoeide gezicht direct over naar een dikke glimlach; ik mag weer!

Na wat knuffels van collega’s, zie ik al die lieve hummeltjes rondrollen, -tijgeren, -kruipen en -lopen. Vooral als ze mij aankijken en ik zie hoe vrolijk ze worden om mij weer te zien, glunder ik helemaal. Ik geef de kinderen natuurlijk ook meteen een dikke knuffel. Aangezien het vakantietijd is en meerdere collega’s met vakantie zijn, sta ik vandaag op een andere groep.

Hé, mijn juf is er weer

Bas van 1,5 jaar komt met zijn papa binnenlopen, ziet mij en ik zie hem opkijken met de gedachte: ‘Hé, mijn juf is er weer’. Ik ben blij Bas te zien en wil hem meteen een knuffel geven, maar Bas moet nog even nadenken of hij dat wel wil. Hij knuffelt nu liever even met papa. Het is toch gek, je juf die je normaal elke dag ziet, weer te zien nadat ze een paar weken er niet is geweest. Eventjes later draait Bas zich weer naar mij om, laat papa los en kijkt mij aan. Aan zijn blik kan ik meteen herkennen dat hij klaar is voor een knuffel. Ik doe mijn armen wijd en daar komt hij snel aanlopen. Ik denk: ‘Yes! Daar is de knuffel waar ik op wachtte.’

De glimlach van een kind… 

Wanneer Emma van 9 maanden en ik elkaars eerste blik na mijn vakantie uitwisselen, kijkt ze heel even verbaasd op met een oplettende blik en lacht meteen super schattig naar mij. Ook wanneer Jaap van 1,5 jaar mij weer voorbij ziet komen, zegt hij heel schattig met een lacherig trillinkje in zijn stem: ‘Minjaaam’. Als ik Jaap dan aankijk, kijkt dat kleine charmeurtje mij heel lief met half dichtgeknepen oogjes en een lachje aan.

Nu weet ik wel weer wat ik allemaal gemist heb. Als je mij morgenochtend op weg naar mijn werk voorbij ziet komen, denk je: ‘Die heeft zin in haar dag!’

Vorige blog Mirjam

Mirjam van Vulpen (25) is pm’er bij een kinderdagverblijf van Partou in de regio Utrecht en blogt enthousiast over de hoogtepunten in haar dagelijkse werk. Ze geeft ook muziekles aan kinderen van 0 tot 4 jaar en pakt daarvoor maar wat graag haar gitaar erbij.

Recommended Posts

Laat een reactie achter

Blog Mirjam: van je collega's moet je het hebben

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten