Blog #3 Dennis Lahuis: Stay safe

Ondanks alle maatregelen blijf ik het toch spannend vinden, het nieuwe normaal. We zijn inmiddels weer een behoorlijke tijd terug op de Entrepothof en de kinderen mogen weer komen, maar wel via de nieuwe regels. De ouders/verzorgers brengen de kinderen tegenwoordig via de tuin en de achterdeur. Voor de kinderen loopt dit gelukkig soepel. Kinderen die 8 weken thuis zijn geweest komen bijna zonder moeite binnen.

We zijn weer ‘gewoon’ begonnen

Toen -inmiddels een paar maanden geleden- bekend werd gemaakt dat we de deuren weer zouden openen, hebben we alle verzorgers gebeld om ze te informeren over hoe de nieuwe regels zijn en of ze er zelf ook klaar voor waren om de kinderen te brengen. Toch bleef ook voor mij de angst, hoe nu verder? In die periode hebben sommige van mijn collega’s dierbaren verloren door Corona en geloof mij maar dat je dat niet graag meemaakt.

En mijn collega’s dan?

Buiten het feit dat Corona veel roet in het eten heeft gegooid en soms nog steeds doet, ben ik samen met mijn collega’s gelukkig nog steeds gezond en zijn er bij ons op de vestiging geen positieve Corona uitslagen gekomen. Inmiddels wordt het steeds ‘normaler’ om te werken in deze toch wel bizarre tijd… Ik besef elke dag dat we blij mogen zijn om gewoon naar het werk te kunnen komen en ook de kinderen komen elke dag met veel plezier naar de kinderopvang.

Speelt Corona dan toch een spel? 

Alles leek weer normaal te worden, tot een aantal weken geleden. Ik werd namelijk persoonlijk getroffen door iemand uit mijn directe omgeving die positief testte op Corona! De angst kwam direct. Ben ik misschien ook besmet? Een aantal dagen later zou ik op vakantie gaan en ook het contact met mijn vriend moest ik verbreken. We zijn beide voorzichtig geweest. In het begin had hij wat klachten, dus hebben we samen een test gedaan en gelukkig is daar niks uitgekomen. We hebben wel de 14 dagen regel gehanteerd. Gaat mijn vakantie dan echt in het water vallen? Ook omdat een paar andere collega’s nog op een uitslag moesten wachten (alle uitslagen waren negatief). Eind goed al goed… Ik heb kunnen genieten van mijn vakantie. We hebben 3 heerlijke weken vakantie gehad.

Eind goed, al goed?

Eenmaal terug op het werk voelde ik ontzettend dat de kinderen mij hadden gemist en dat was wederzijds! Mijn boodschap voor iedereen is: Zoek de drukke plekken niet op en houd je aan de maatregelen! Alleen op deze manier kunnen we een steentje bijdragen en Corona hopelijk onder controle houden. Tot de volgende blog en STAY SAFE.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Het nieuwe normaal in de zonInvallen op de BSO

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten