Blog #1 Dennis Lahuis: even voorstellen

Mijn eerste blog, maar hoe start je daar eigenlijk mee? Natuurlijk vertel ik je graag wie ik ben en wat ik doe… Ik ben Dennis, 42 jaar en al bijna 12 jaar in dienst bij Partou.

Ok, iets meer informatie dan… 

Ik ben geboren en getogen in Drenthe en kom uit een gezin van 5. Ik heb een oudere broer en een tweelingzus. Na de basisschool en de mavo moest ik gaan bedenken ‘wat ik later wilde gaan worden’. Na wat bezoekjes bij diverse scholen, wist ik dat ik voor de richting SPW/AB zou gaan. Ik wilde iets met kinderen doen, dus dit was voor mij de perfecte match.

Tijdens mijn stage kreeg ik het mooiste compliment ooit: ‘Dennis, jij hebt het vak in jou zitten’. 

Ik koos voor de kinderopvang

De keuze om richting de kinderopvang te gaan was binnen mijn opleiding snel gemaakt en ik vond het heerlijk om te mogen starten met mijn stage. Daar kreeg ik het mooiste compliment ooit: ‘ik had het vak in mij’. Na mijn opleiding ben ik een jaar vertrokken uit Nederland en besloot ik om te gaan backpacken in Australië.

Aan de slag als au pair

Al voor ik vertrok had ik mijn eerste baantje geregeld, ik werd au pair bij een gezin. Uiteindelijk ben ik bij het tweede gezin ruim 7 maanden gebleven om daarna nog 4 maanden rond te trekken door het land. Eenmaal terug in Nederland, vond ik al snel mijn eerste baan in de kinderopvang. Na hier en daar wat baantje bij verschillende werkgevers te hebben gehad, kwam mijn zusje met het idee om naar ‘het westen’ te komen, omdat daar destijds meer werk was ten opzichte van het oosten.

Amsterdam, here I come

En zo kwam ik in Amsterdam terecht. Ik solliciteerde bij een werkgever in Amsterdam en werd aangenomen. Ik heb een tijdje gewerkt bij een kinderopvang, het werk vond ik geweldig, maar de plek paste niet meer goed bij mij. In die periode leerde ik, wat nu nog steeds mijn beste vriendin is, kennen. Zij is gaan werken voor Partou en zag dat ik niet gelukkig meer was waar ik destijds zat en zij wist dat er een vacature was waar zij zat. Ik solliciteerde direct en werd aangenomen.

12 jaar later…

Nu zijn we dus 12 jaar verder en ik zit nog steeds op ‘mijn plekkie’ op de Entrepothof in Amsterdam. Binnen die 12 jaar hebben wij als team dan ook flink wat mee gemaakt: huwelijken, geboortes, helaas ook het overlijden van een dierbare collega, een brand in ons pand, etc.

Mogelijkheden binnen Partou

Binnen Partou ben ik gaan groeien en heb ik allerlei leuke dingen mogen doen. Het ene moment ben je pedagogisch medewerker op de groep en het andere moment zit je in een Daantje de Draak pak en rijd je in een bakfiets door IJburg of geef je interviews voor vakbladen en de radio. Ja, ik kan wel zeggen dat ik op mijn plek zit bij Partou. Ik maak leuke dingen mee en ik krijg nu de kans om maandelijks een blog te gaan schrijven.

In de volgende blog zal ik wat meer ingaan over mijn werk binnen Partou en de gebeurtenissen die ik beleef of heb beleefd. Voor nu zeg ik gedag en tot de volgende blog.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Spelende kinderen tijdens de zomervakantieMarjan Boerenkamp

Cookies

Partou kinderopvang maakt gebruik van functionele en analytische cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen partou.nl. Hiermee kunnen we je beter helpen en tonen we advertenties op andere websites of social media op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten