9x Waarom werken in een kinderopvang

Baby’s zien opgroeien tot volwaardige kinderen… Hoe fantastisch is het om een deel uit te maken van deze fase. Het liedje ‘De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft’ is niet voor niets geschreven. Je brengt de kleine koters -samen met de ouders- normen en waarden bij, waar ze hun hele leven profijt van hebben. Zo ben je als pedagogisch medewerker dagelijks bezig met de ontwikkeling, begeleiding en verzorging van de kinderen. Dat het werken in een kinderopvang leuk is, daar hoeven we jullie niet meer van te overtuigen, maar kan jij ook vertellen wat het precies zo leuk maakt? Wij hebben de top 9 ‘waarom werken in een kinderopvang‘ voor jou op een rij gezet.

1. De band met de kinderen

Ieder kind is uniek en je krijgt met elk kind een band. Kinderen komen voor van ALLES naar je toe. Van een lekkere knuffel tot het vertellen van hun mijlpalen en van praktische zaken, zoals het helpen met naar het toilet gaan tot het schillen van een lekker stukje fruit. Ze kunnen simpelweg gewoon niet zonder jou!

2. De band met de ouders

Niet alleen met de kinderen bouw je een band op, ook de ouders vinden het fijn om met je te praten. Zij vertrouwen jou hun kostbaarste bezit toe. Na een fijne dag met de baby’s, dreumesen, peuters en/of kleuters, willen de ouders logischerwijs precies weten hoe het ging, wat ze bereikt hebben, of er nog dingen zijn gebeurd etc. Doordat jij hun kinderen soms meerdere dagen ziet, krijg je automatisch ook een band met de ouders. Sterker nog, je merkt dat ouders zo nu en dan met vragen naar JOU komen.

3. Geen dag is hetzelfde

Ben jij niet het type om de hele dag naar een computerscherm te staren, maar ben jij wel graag in beweging en wil jij ECHT iets kunnen betekenen? Dan is de kinderopvang zeker iets voor jou! Je bent iedere dag bezig met de ontwikkeling van jouw groep kinderen en toch is geen een dag hetzelfde. Zo kan je vooraf nog zo goed bedenken hoe je iets wil, vaak pakt het toch even anders uit. Hoewel de ‘vaste routines’ (zoals de diverse eetmomenten en het ophalen) er wel zijn, is het de gehele dag inspelen op de kinderen en hun wensen. Zo komt jouw creativiteit altijd van pas! Hoe leuk is het om samen met de kinderen te bepalen hoe een verantwoorde dag eruit moet komen te zien?

4. Waardering

Door jou krijgen de ouders de kans om te kunnen werken EN leren de kinderen iedere dag weer ontzettend veel. Eens per jaar wordt de waardering daarom ook NOG MEER uitgesproken dan op andere dagen, namelijk tijdens de Dag van de Leidster. Een soort van moeder- en vaderdag voor deze surrogaat-ouders. De ouders reageren eigenlijk altijd leuk op deze dag en geven vaak extra aandacht of een leuk cadeautje. De Dag van de Leidster valt ieder jaar op de derde donderdag in september. Partou draagt haar steentje ook altijd bij richting het personeel op deze dag.

5. Samenwerken

Je staat nooit alleen op een groep. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor je eigen groep. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, maak je samen afspraken, stel je een taakverdeling op en geef je elkaar feedback. Ontzettend leerzaam!

6. Creativiteit komt altijd van pas!

Zoals we bij punt 3 al aangaven, is het absoluut handig om creatief te zijn. Je bent telkens een nieuwe, uitdagende en leuke activiteit aan het verzinnen. Spelletjes spelen, knutselen, muziek maken, dansen en vele andere activiteiten passeren dagelijks de revue. Door een juiste dag invulling en diverse workshops aan te bieden, zorg je ervoor dat de kinderen niet de kans krijgen om zich te vervelen. Je stemt de activiteiten af op de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. Heb je geen inspiratie? Het servicekantoor van Partou denkt altijd met je mee.

7. De ontwikkeling van het kind

Iedere dag leer je weer nieuwe dingen, want geen een dag is hetzelfde. Je leert letterlijk alles omtrent de ontwikkeling van het kind, waardoor je ontzettend veel kennis opdoet. Niet alleen jij, maar ook de kinderen ontwikkelen zich in een razend tempo. Op een kinderdagverblijf leveren de pedagogisch medewerkers een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Dat doen ze tijdens geplande activiteiten, vrij spelen en de normale dagelijkse momenten zoals eten en verschonen. Vooral spelenderwijs leren de kinderen enorm veel.

8. Leuke extra’s

Het grootste cadeau wat je als medewerker mag ontvangen is de waardering van de kinderen en de ouders. Er is niks mooiers dan een dag succesvol af te ronden en te weten dat door jouw toedoen de kinderen weer een stukje zijn gegroeid. Wanneer je in de kinderopvang werkt, profiteer je van meerdere voordelen. Zo krijg je 5% korting op de kinderopvang van Partou, een voorrangsregeling voor eigen kinderen op onze vestigingen, reiskostenvergoeding (vanaf 10 km, 0,19 cent per km) en een collectieve zorgverzekering waaraan je kunt deelnemen. Wij zijn blij met jou en dat laten we merken!

9. Werk jij al in de kinderopvang?

Na het lezen van bovenstaande krijg je toch direct zin om aan de slag te gaan? Bekijk onze vacatures daarom snel en wie weet word jij binnenkort onze collega!

Aan de slag bij Partou

Recente berichten
2 reacties tonen
 • Dionista
  Beantwoorden

  Ík vindt een leuke bij jullie kom werken.

  • Alexa Valkenhoff
   Beantwoorden

   Hi Dionista,

   Wat leuk je graag bij ons zou willen werken! Je kan op onze vacature pagina alle vacatures en contactgegevens vinden van onze recruiters! Succes!

   Met vriendelijke groet,
   Alexa

Laat een reactie achter

Vestigingsmanager Wendy: RealiteitVestigingsmanager Wendy: Voorleesopa